Välkommen till Kuckiluras blogg

Kuckilura är mitt lilla företag som säljer egendesignade och handgjorda bokstavskuddar.

Man kan också boka ansiktsmålning och pysselaktiviteter med mig till t.ex. barnkalas, möhippa, kompisträff eller företagsevent.

Här på bloggen skriver jag om mitt företag, om mig själv och lite om min familj; min man, våra 3 döttrar, våra förehavanden och om livet som det är, just nu.

Titta gärna på Kuckiluras hemsida eller kontakta mig på shopinfo@kuckilura.se om ni undrar något, vill köpa något eller boka något.

Väl mött!
Tina

3 september 2011

Underklänning med volang och spets




På min fritid lyckas jag ibland få till små tillfällen när jag får chansen att sy något till mig själv. Oftast är det en idé jag gått och funderat på, något jag skulle vilja sy upp och sälja och som det är dags att ta steget från skiss till verklighet med. Då är det givetvis enklast att rita mönster i min egen storlek och sen prova 200 gånger på mig själv tills jag blir nöjd med modellen.

Den här gången var det en underklänning jag hade funderat på. Inte en sådan där slirvig sak utan gärna i bommuls-voile eller kanske mjuk lakansväv.

Till slut blev det vit lakansväv som jag hade hemma och en vit bomullsspets till volangerna. Halsringningen blev lite för vid tyckte jag så då testade jag att ta en elastisk spets som fick dra ihop ringningen mitt fram. Funkade ganska bra förutom att sömmen ville vända sig lite utåt. Något jag får fundera ut en bra lösning på...

Tanken är att man ska kunna ha klänningen under t.ex. en tunika eller långkofta för en romantisk touch så här när hösten kryper nära. Jag blev jättenöjd och har redan skissat på att vidareutveckla mönstret till en vanlig klänning med ärm.

KRAM!

2 kommentarer: